top of page
Search

Η Γεωργία Χωραφά μιλά στο HerNews για την αισθητική οδοντιατρική αντιγήρανσης.

by HerNewsΟ υγιεινός τρόπος ζωής και η φροντίδα της εμφάνισής μας, καθώς μεγαλώνουμε ηλικιακά, είναι το κλειδί για να παραμείνουμε νέοι για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια.

Aν έχετε αρχίσει να παρατηρείτε σημάδια αλλαγής στο πρόσωπό σας, ίσως ήδη σκέφτεστε επεμβάσεις face lift. Έτσι, ελπίζετε να “σβήσετε” τα σημάδια της γήρανσης.Πριν όμως καταλήξετε σε τέτοιου είδους επιθετικές κινήσεις, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τώρα υπάρχει και ένας άλλος, λιγότερο επεμβατικός τρόπος που ίσως σας ταιριάζει περισσότερο.

Η Αισθητική Οδοντιατρική προβάλλεται πλέον σαν μια νέα διαδικασία αντιγήρανσης που είναι παγκόσμια αποδεκτή.


Η Χειρουργός Οδοντίατρος DDS Γεωργία Χωραφά μιλά στο HerNews για την αισθητική οδοντιατρική αντιγήρανσης και μας δίνει συμβουλές για το ωραιότερο χαμόγελο!


Ούσα λιγότερο επεμβατική και οικονομικά περισσότερο προσιτή, βοηθάει στην βελτίωση του χαμόγελού μας και της γενικότερης εμφάνισής μας.


Τί είναι η Οδοντιατρική Αντιγήρανσης; (Anti–Aging Dentistry)

Είτε γιατί τα δόντια σας έχουν πλέον κιτρινίσει ή λείπουν ή έχουν φθαρεί ή γιατί τα χείλη σας έχουν γίνει πιο λεπτά, με την Οδοντιατρική Αντιγήρανσης μπορούμε να ανακατασκευάσουμε το ώριμο χαμόγελο και να χαρίσουμε μέχρι 10 χρόνια νεότητας στο πρόσωπο σας.

Μπορείτε πλέον να επιβραδύνετε όλα τα παραπάνω συμπτώματα και να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, μεταμορφώνοντας τα δόντια, το χαμόγελο, ακόμα και τη δομή του προσώπου σας. Και αυτό, γιατί υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες που ανήκουν στην Αισθητική Οδοντιατρική και αλληλοσυμπληρώνονται.- ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες αισθητικής είναι η λεύκανση των δοντιών. Αυτός είναι ένας πολύ καλός και οικονομικός τρόπος για να βελτιώσετε την συνολική εμφάνιση του χαμόγελού σας.


Ισχυρότερη από την θεραπεία του εμπορίου, η επαγγελματική λεύκανση δοντιών έχει την δυνατότητα να βελτιώσει το χρώμα των δοντιών σας ακόμη και σε μία συνεδρία.

Αν και τα δόντια μας φυσικά σκουραίνουν καθώς μεγαλώνουμε, πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην εμφάνιση των δοντιών μας. Επιπλέον υπάρχουν ορισμένα φάρμακα που μπορούν να κάνουν τα δόντια μας να κιτρινίζουν.


Πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να κάνουν για τον αποχρωματισμό ή το λέκιασμα των δοντιών τους, αλλά υπάρχουν επιλογές.

Η επαγγελματική λεύκανση δοντιών στο ιατρείο ή στο σπίτι, με την κατασκευή ειδικών λεπτών ναρθηκών, είναι μια από αυτές.


Bonding με Ρητίνες, Όψεις και Στεφάνες από Ολοκεραμικά υλικά, αλλάζουν με πιο μόνιμο τρόπο το σχήμα, μέγεθος και χρώμα των δοντιών μας, μεταμορφώνοντας οριστικά την εμφάνιση μας προς το καλύτερο.


- Bonding με Ρητίνες (Όψεις Ρητίνης)

Πρόκειται για μια συντηρητική διαδικασία κατά την οποία συγκολλάται σύνθετη ρητίνη πάνω στο δόντι. Έτσι, επιτυγχάνουμε το κλείσιμο κενών μεταξύ των δοντιών, την τροποποίηση του σχήματος, την αλλαγή του χρώματος και την αποκατάσταση καταγμάτων των δοντιών.


- Όψεις Πορσελάνης

Πρόκειται για πολύ λεπτά φύλλα πορσελάνης που συγκολλώνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών και κατασκευάζονται από τον οδοντοτεχνίτη.


- Ολοκεραμικές Στεφάνες / Γέφυρες Ζιρκονίου

Είναι η κορυφαία επιλογή για μια προσθετική αποκατάσταση. Η απουσία μεταλλικού σκελετού, χαρίζει άψογη αισθητική απόδοση και φυσικότητα σε αυτές τις αποκαταστάσεις, οι οποίες μπορούν πλέον να μιμηθούν την διαφάνεια και την αντανάκλαση του φωτός ενός φυσικού δοντιού.- ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Δίνουν την λύση εκεί που δεν υπάρχουν πλέον δόντια να στηρίξουν στεφάνες και γέφυρες, λύνοντας προβλήματα με τον πιο μόνιμο τρόπο και με πολύ μεγάλη χρονική διάρκεια.


- ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (Facial Aesthetics)

Σήμερα ο αισθητικός ρόλος του οδοντιάτρου έχει επεκταθεί και στην περιστοματική περιοχή, περιλαμβάνοντας την αισθητική των μαλακών μορίων.Το Υαλουρονικό οξύ, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP/PRF, ακόμη και το Botox βρίσκουν εφαρμογή σε περιοχές όπως τα χείλη, οι γραμμές της μαριονέτας, οι ρινοχειλικές αύλακες και καταφέρουν όχι μόνο την εξάλειψη των επιδράσεων του γήρατος στο πρόσωπο, αλλά και την επίτευξη ενός αισθητικά άρτιου αποτελέσματος που γυρνάει το χρόνο πίσω.


- Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP/PRF

Το νεανικό χαμόγελο πλαισιώνεται από καλοσχηματισμένα χείλη και ένα ενυδατωμένο σφριγηλό δέρμα.


Η Χειρουργός Οδοντίατρος DDS Γεωργία Χωραφά αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP/PRF χρησιμοποιεί τις φυσικές θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος για να επιβραδύνει και να αντιστρέψει την διαδικασία της γήρανσης.

Είναι μια μεσοθεραπεία κατά την οποία εγχύουμε αυτόλογο πλάσμα (από το αίμα το ίδιου ασθενή), πλούσιο σε αιμοπετάλια και σε αυξητικούς παράγοντες, στα κατάλληλα σημεία του δέρματος.


Ο στόχος είναι η διέγερση των ινοβλαστών να παράξουν νέο κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ τα οποία ευθύνονται για την αναγέννηση και ενυδάτωση του δέρματος.


Συμπερασματικά βλέπουμε ότι με την διαδικασία της Οδοντιατρικής Αντιγήρανσης ο οδοντίατρος προσφέρει στον ενδιαφερόμενο μακροχρόνια αποτελέσματα ως προς την ανακατασκευή της σύγκλεισης, την επιμήκυνση του προσώπου, την καλύτερη στήριξη του προσώπου και των χειλιών, την εξάλειψη των περιστοματικών ρυτίδων και γενικότερα ένα υψηλό επίπεδο γενικής υγείας.


Ανακατασκευάζοντας όχι μόνο το χαμόγελό μας αλλά την γενικότερη εμφάνισή μας, τελικά καταφέρνει να μας κάνει περισσότερο ευτυχισμένους στο δύσκολο και απαιτητικό κοινωνικό περιβάλλον που ζούμε.Comments


bottom of page